Zonneboiler Muiden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Muiden? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij waardevolle adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Muiden.

zonneboiler systeem installeren in 1398

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een alledaags huishouden in Gooise Meren stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1398
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Muiden vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Muiden! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je gemakkelijk een goede installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Gooise Meren. Of bezoek Qbis.nl voor informatie over competente installateurs in de regio. Verderop vind je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Wegens aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Muiden. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er constructies met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Muiden fluctueren tussen de €2675 en €3250, inclusief installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Verderop bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor verschillende mogelijkheden de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €135 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.675€50
100 liter2€2.850 – €3.025€80
200 liter2€3.300 – €3.875€120
300 liter3€4.500 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-muiden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten we naar wie de productinfo verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze data kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. U krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Muiden (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Muiden

 • TechniQ Energy.com (TQE-500L-VW+TW-48HP-15M), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.
 • 12-Zonneboiler (200-TW-24), vermogen 1125 [KW], €765 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Budget 300), vermogen 904 [KW], €615 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Gooise Meren wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.gooisemeren.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Muiden aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Muiden!

 • De warmtepomp: ontneemt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!