Zonneboiler Gooise Meren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Gooise Meren? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem kent 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door deze website tref je handige details m.b.t. een zonneboiler kopen in Gooise Meren.

zonneboiler systeem installeren in 1400

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1200.
 • Een doorsnee huishouden in Gooise Meren verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit houdt in een forse besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1400
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Gooise Meren vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Gooise Meren! Geholpen door onze website tref je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Gooise Meren. Of probeer kvinl.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop lees je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en eventuele keurmerken. Denk aan VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit systeem is geschikt voor het warme water en de centrale verwarming. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Gooise Meren. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Gooise Meren liggen tussen de €2425 en €4250, met montage. Het product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina ontdek jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een aantal gevallen de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €100 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€40
100 liter2€2.750 – €3.150€95
200 liter2€3.275 – €3.825€110
300 liter3€4.575 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-gooise-meren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Er volgt binnen een week een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Gooise Meren (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is recent extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot wel €1075. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gooise Meren

 • Burg Spitzentechnologie (1 x Platinmaster BS100 TW), vermogen 706 [KW], €480 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/5,0), vermogen 1579 [KW], €1074 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 1-24 HPC), vermogen 1834 [KW], €1247 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Gooise Meren een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.gooisemeren.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Gooise Meren aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Gooise Meren!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente