Zonneboiler Weesp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Weesp? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van deze website lees jij toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Weesp.

zonneboiler systeem installeren in 1381

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een doorsnee gezin in Weesp stookt 1150 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €150 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWeesp
Postcode1381
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€134,00

Een zonneboiler installateur in Weesp vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Weesp! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je probleemloos een erkende installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Weesp. Of probeer echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installateurs in je omgeving. In onderstaande box ontdek jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en certificering. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is toepasbaar voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Het systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. scherpe prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Weesp. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In april 2024 zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Weesp variëren tussen €2500 en €4300, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Verderop bekijk jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor een variatie aan omstandigheden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €140 per jaar (energieprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€45
100 liter2€2.950 – €3.175€85
200 liter2€3.275 – €4.000€145
300 liter3€4.475 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-weesp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de vakman een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Weesp (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recent uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle producten die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €575 tot wel €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Weesp

 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 2 + SKL 300), vermogen 1797 [KW], €1222 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3394 [KW], €2308 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 1979 [KW], €1346 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Weesp soms een extra tegemoetkoming. Zie www.weesp.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Weesp aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Weesp!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!