Zonneboiler Almere

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Almere? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem kent twee zaken: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze website vind je bruikbare informatie aangaande een zonneboiler kopen in Almere.

zonneboiler systeem installeren in 1301

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een doorsnee huishouden in Almere gebruikt 440 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 op jaarbasis.

ProvincieFlevoland
GemeenteAlmere
Postcode1301
Netnummer036 (+3136)
Gasverbruik M3440 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€95,00

Een zonneboiler installateur in Almere vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Almere! D.m.v. onze tool bekijk je moeiteloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Almere. Of ga naar Qbis.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder ontdek je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om reviews en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Door lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Almere. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Almere vinden we terug ergens tussen de €2900 en €4500, met montage. Dit product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Op deze pagina check jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor verschillende voorbeeldsituaties de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €140 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.675€40
100 liter2€2.775 – €3.200€80
200 liter2€3.150 – €3.925€110
300 liter3€4.575 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-almere

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Almere (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €675 tot €1325. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Almere

 • HONE (HONE plus 250L 4-SP501), vermogen 1850 [KW], €1258 subsidie.
 • Remeha (Solar Plus 390 2C + Calenta CW5), vermogen 1760 [KW], €1347 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus2 cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3213 [KW], €2185 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Almere mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.almere.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Almere aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Almere!

 • Warmtepomp: genereert energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!