Zonneboiler Ouder-Amstel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Ouder-Amstel? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee zaken: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze tool check jij veelzijdige adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Ouder-Amstel.

zonneboiler systeem installeren in 1191

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een gemiddeld huishouden in Ouder-Amstel gebruikt 1280 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €55 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Ouder-Amstel vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Ouder-Amstel! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref je gemakkelijk een geschikte installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Ouder-Amstel. Of benader de website Qbis.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit jouw provincie. Verderop check jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal aantrekkelijk voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Ouder-Amstel. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Ouder-Amstel zitten gemiddeld tussen €2875 en €4250, met montage. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Hierna tref je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor een aantal situatiesde geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €165 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.675€50
100 liter2€2.800 – €3.175€95
200 liter2€3.150 – €3.975€145
300 liter3€4.475 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-ouder-amstel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de info toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Via deze info kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Jij ontvangt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Ouder-Amstel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle installaties die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €875 tot €1150. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ouder-Amstel

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + HSK – SLS 500), vermogen 304 [KW], €2067 subsidie.
 • Deyle.nl (0500 W2H), vermogen 1574 [KW], €1070 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24 HPC), vermogen 1804 [KW], €1227 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Ouder-Amstel soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.ouder-amstel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ouder-Amstel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Ouder-Amstel!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente