Zonneboiler Diemen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Diemen? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Middels onze tool ontdek jij bruikbare details aangaande een zonneboiler kopen in Diemen.

zonneboiler systeem installeren in 1111

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een standaard woning in Diemen verbruikt 850 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €160 per jaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDiemen
Postcode1111
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M3850 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Een zonneboiler installateur in Diemen vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Diemen! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl tref je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Diemen. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met geschikte installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop check je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en certificering. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). De installatie behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Diemen. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard is er nog het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Diemen fluctueren tussen de €2675 en €4100, met installatie. Deze installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Verderop tref je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor een paar voorbeelden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €170 per jaar (energieprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.550€55
100 liter2€2.850 – €3.050€100
200 liter2€3.150 – €3.850€145
300 liter3€4.400 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-diemen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het helder naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Met deze data kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Diemen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle apparaten die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €475 tot €1000. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Diemen

 • AJM Zonne-energie (AJM 48-400), vermogen 2046 [KW], €1391 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/3,2), vermogen 1218 [KW], €828 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-30 HPC), vermogen 3587 [KW], €2439 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Diemen soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.diemen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Diemen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Diemen!

 • De warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!