Zonneboiler Eemsmond

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Eemsmond? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina lees jij veelzijdige raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Eemsmond.

zonneboiler systeem installeren in 9984

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een doorsnee huishouden in Eemsmond gebruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €65 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9984
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Eemsmond vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Eemsmond! Met behulp van onze website tref je moeiteloos een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Eemsmond. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf vind jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op recensies en certificering. Bekijk eens Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en een warme woning. Dit duurzame product houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Eemsmond. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast moet je rekening houden met een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Eemsmond vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3500, met montage. Het systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor enkele voorbeelden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €155 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.650€55
100 liter2€2.900 – €3.000€100
200 liter2€3.175 – €3.850€135
300 liter3€4.500 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-eemsmond

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om te weten hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Er volgt zeer binnenkort een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Eemsmond (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €950 tot €1125. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Eemsmond

 • 2-improve energy (HYG300CS1ww2xPro18), vermogen 3186 [KW], €2166 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.800 okoline-prof), vermogen 3558 [KW], €2419 subsidie.
 • Solar2all (HP30HE/200/PWM), vermogen 1998 [KW], €1359 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Eemsmond een groene lening of kleine subsidie. Zie www.eemsmond.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Eemsmond aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Eemsmond!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente