Zonneboiler Appingedam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Appingedam? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze website lees je bruikbare info aangaande een zonneboiler kopen in Appingedam.

zonneboiler systeem installeren in 9901

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Appingedam gebruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteAppingedam
Postcode9901
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Een zonneboiler installateur in Appingedam vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Appingedam! Door gebruik te maken van onze website bekijk je probleemloos een geschikte installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Appingedam. Of probeer echteinstallateur.nl waar je een database treft met competente installateurs in de buurt. Hierna vind je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Appingedam. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Appingedam fluctueren tussen de €2500 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De investering komt tot stand door het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op onze website bekijk jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna check je voor enkele mogelijkheden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €160 per jaar (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.500€60
100 liter2€2.775 – €3.125€85
200 liter2€3.150 – €3.800€130
300 liter3€4.425 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-appingedam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Door deze data kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je krijgt binnen een week een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Appingedam (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle artikelen die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €950 tot wel €1050. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Appingedam

 • 2-improve energy (HYG200CS1ww2xPro18), vermogen 3111 [KW], €2115 subsidie.
 • Econo (L54HPCPC-500-H2), vermogen 361 [KW], €2455 subsidie.
 • Austria Email (ERM 300 met Pellesol-a panelen), vermogen 2565 [KW], €2044 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Appingedam een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.appingedam.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Appingedam aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Appingedam!

 • De warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!