Zonneboiler Ten Boer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Ten Boer? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze tool lees je actuele info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ten Boer.

zonneboiler systeem installeren in 9791

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1200.
 • Een gemiddeld gezin in Ten Boer gebruikt 1630 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9791
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Ten Boer vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Ten Boer! Dankzij onze vergelijker vind je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Ten Boer. Of surf naar de website kvinl.nl voor een overzicht met erkende installateurs uit jullie streek. Hieronder ontdek je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor je watervoorziening en een warme woning. Dit duurzame systeem behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Bijzonder interessant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Ten Boer. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er structuren met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Ten Boer komen gemiddeld uit tussen €2500 en €3850, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor meerdere voorbeelden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €155 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.650€65
100 liter2€2.825 – €3.200€100
200 liter2€3.150 – €3.975€120
300 liter3€4.525 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-ten-boer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het helder naar wie de informatie verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het verbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt snel een complete offerte van een zonneboiler monteur in Ten Boer (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €950 tot wel €1750. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ten Boer

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww1xPro24), vermogen 1995 [KW], €1357 subsidie.
 • ZBPro (HR 300 – 16), vermogen 1685 [KW], €1146 subsidie.
 • Solar2all (TS20/150/PWM), vermogen 1436 [KW], €976 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Ten Boer wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.tenboer.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Ten Boer aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ten Boer!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente