Zonneboiler Thesinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Thesinge? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van de zonneboiler-vergelijker lees je bruikbare info aangaande een zonneboiler kopen in Thesinge.

zonneboiler systeem installeren in 9797

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een doorsnee gezin in Ten Boer gebruikt 1630 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €70 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9797
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Thesinge vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Thesinge! Dankzij onze website check je simpel en snel een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Ten Boer. Of ga naar de website kvinl.nl voor een overzicht met goede installateurs in de buurt. Hierna ontdek je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem zorgt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toegepast door grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage winkelprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Thesinge. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Thesinge variëren tussen €2875 en €3300, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor verscheide scenario’sde totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €110 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€70
100 liter2€2.800 – €3.125€75
200 liter2€3.150 – €3.950€125
300 liter3€4.450 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-thesinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om te weten hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Thesinge (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €675 tot €1500. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Thesinge

 • 123-Kaminofen (2 CPC 24 ESRS 200), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.
 • Solvis (SolvisBen + 1 F-553-I), vermogen 278 [KW], €2040 subsidie.
 • Trendy Eco (1x vlakkeplaat 2.15 + 200L), vermogen 955 [KW], €649 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Ten Boer een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.tenboer.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Thesinge aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Thesinge!

 • Warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!