Zonneboiler Lellens

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Lellens? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij handige info over een zonneboiler kopen in Lellens.

zonneboiler systeem installeren in 9794

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1900.
 • Een standaard woning in Ten Boer stookt 1630 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9794
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Lellens vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Lellens! Geholpen door onze website vind je probleemloos een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Ten Boer. Of bezoek Qbis.nl voor een schema met competente installateurs uit jullie streek. Verderop check jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). De installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Bovenal toepasbaar op grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Lellens. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Lellens zitten gemiddeld tussen €2850 en €4300, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje check je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor velerlei situatiesde kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €160 per jaar (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€65
100 liter2€2.950 – €3.200€100
200 liter2€3.300 – €3.900€140
300 liter3€4.450 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-lellens

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door het verbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Je ontvangt zeer binnenkort een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Lellens (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle systemen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €675 tot €1350. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Lellens

 • H-Energiesystemen (Zonneboiler ZB2-265), vermogen 2596 [KW], €1765 subsidie.
 • Solvis (SolvisBen + 2 C-254-E), vermogen 1806 [KW], €1378 subsidie.
 • HRsolar (3xHPC2,5 & MFS600S), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Ten Boer mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.tenboer.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Lellens aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Lellens!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!