Zonneboiler Zuidwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Zuidwolde? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van deze website bekijk jij handige toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Zuidwolde.

zonneboiler systeem installeren in 9785

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een gemiddelde woning in Bedum gebruikt 1540 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode9785
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een zonneboiler installateur in Zuidwolde vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Zuidwolde! Via deze website tref je eenvoudig een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Bedum. Of probeer de website Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook referenties en certificering. Bekijk eens VCA, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. Zeker toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Vanwege scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Zuidwolde. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Zuidwolde vinden we terug ergens tussen de €2750 en €3000, met monteren & installeren. Dit product kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Verderop vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor verschillende mogelijkheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €110 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€70
100 liter2€2.925 – €3.200€100
200 liter2€3.175 – €3.825€125
300 liter3€4.600 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-zuidwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Middels deze gegevens kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlak en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Je ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zuidwolde (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot €1525. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zuidwolde

 • Termicol (T2IA3/500SM), vermogen 2554 [KW], €1737 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (2,055×5,095m indaksysteem), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.
 • s-energy (SEN-SHC24-CPC & 300L.), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Bedum wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.bedum.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zuidwolde aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Zuidwolde!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!