Zonneboiler Eelderwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Eelderwolde? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. deze pagina vind jij bruikbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Eelderwolde.

zonneboiler systeem installeren in 9766

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Tynaarlo verbruikt 1820 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9766
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Eelderwolde vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Eelderwolde! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Tynaarlo. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf tref jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op beoordelingen en certificering. Je kunt denken aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. De installatie wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bovenal eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Eelderwolde. Deze setup is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In april 2024 zijn er structuren met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Eelderwolde fluctueren tussen de €2775 en €3850, met montage. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor verscheide mogelijkheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €70 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€50
100 liter2€2.925 – €3.100€80
200 liter2€3.200 – €3.875€140
300 liter3€4.500 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-eelderwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Eelderwolde (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €500 tot wel €1125. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Eelderwolde

 • Termicol (T2IA2/300S), vermogen 1368 [KW], €930 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,595×5,095m indaksysteem), vermogen 3308 [KW], €2249 subsidie.
 • DAXX (2×15 + 500L tank), vermogen 2853 [KW], €1940 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verschaft de gemeente Tynaarlo mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.tynaarlo.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Eelderwolde aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Eelderwolde!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!