Zonneboiler Matsloot

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Matsloot? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Matsloot.

zonneboiler systeem installeren in 9749

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1450.
 • Een doorsnee gezin in Noordenveld gebruikt 1680 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9749
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Matsloot vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Matsloot! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check je verrassend eenvoudig een competente installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Noordenveld. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met goede installateurs in de regio. In onderstaande box lees jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met referenties en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en een warme woning. Het systeem behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Matsloot. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De huidige kosten zonneboiler Matsloot vinden we terug ergens tussen de €2575 en €3100, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor velerlei voorbeeldsituaties de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €120 per jaar (gasprijzen november 2023). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.650€50
100 liter2€2.925 – €3.150€85
200 liter2€3.175 – €3.875€130
300 liter3€4.550 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-matsloot

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze info kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Matsloot (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €450 tot €1050. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Matsloot

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-400), vermogen 2789 [KW], €1897 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×5,095m indaksysteem), vermogen 2891 [KW], €1966 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5820), vermogen 1296 [KW], €881 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Noordenveld mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.gemeentenoordenveld.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Matsloot aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Matsloot!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!