Zonneboiler Oudeschans

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Oudeschans? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem kent twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels de zonneboiler-vergelijker check jij omvangrijke details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Oudeschans.

zonneboiler systeem installeren in 9696

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een gemiddelde woning in Westerwolde verbruikt 1840 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €150 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9696
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Oudeschans vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Oudeschans! Via de zonneboiler-vergelijker ontdek je gemakkelijk een betrouwbare installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Westerwolde. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificering. Zoals bijv. Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Voornamelijk relevant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege scherpe prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oudeschans. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De huidige kosten zonneboiler Oudeschans schommelen tussen de €2675 en €3650, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt check jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor een paar situatiesde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €100 per jaar (energieprijzen februari 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.575€50
100 liter2€2.825 – €3.125€75
200 liter2€3.300 – €3.825€130
300 liter3€4.575 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-oudeschans

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze data kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Oudeschans (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €900 tot wel €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oudeschans

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-200), vermogen 2431 [KW], €1653 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (2x Zeus CPC 23 + bs 300 a label), vermogen 2759 [KW], €1876 subsidie.
 • Cordivari srl (Stratos 4S Rotoshiled Model 120), vermogen 700 [KW], €476 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie biedt de gemeente Westerwolde wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.westerwolde.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oudeschans aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Oudeschans!

 • Warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!