Zonneboiler Drieborg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Drieborg? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze website ontdek je omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Drieborg.

zonneboiler systeem installeren in 9688

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1500.
 • Een gemiddeld gezin in Oldambt stookt 1660 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9688
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Drieborg vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Drieborg! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref je snel een erkende installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Oldambt. Of bezoek de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en certificering. Onder andere Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product is geschikt voor het warme water en de verwarming van de woning. Deze installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Drieborg. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Drieborg variëren tussen €2825 en €3800, met monteren & installeren. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor meerdere mogelijkheden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €65 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€50
100 liter2€2.850 – €3.150€85
200 liter2€3.250 – €3.800€130
300 liter3€4.450 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-drieborg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze gegevens kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Drieborg (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €725 tot €1775. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Drieborg

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 1-150), vermogen 954 [KW], €649 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 300STDC1wwPro18 – 2IE Tap 300STDC1wwPro18), vermogen 1739 [KW], €1183 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 3x VFK 155 V), vermogen 3134 [KW], €2131 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Oldambt wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.gemeente-oldambt.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Drieborg aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Drieborg!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!