Zonneboiler Oostwold

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Oostwold? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. onze tool bekijk je toepasbare details aangaande een zonneboiler kopen in Oostwold.

zonneboiler systeem installeren in 9682

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1400.
 • Een standaard woning in Oldambt gebruikt 1660 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit houdt in een forse besparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9682
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Oostwold vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Oostwold! Aan de hand van onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Oldambt. Of probeer kvinl.nl voor een schema met competente installateurs in de regio. Bijgaand ontdek jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: je watervoorziening en een warme woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder relevant voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Oostwold. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Oostwold zitten gemiddeld tussen €2600 en €4400, met installatie. Het product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verscheide omstandigheden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €130 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.625€55
100 liter2€2.750 – €3.000€90
200 liter2€3.200 – €3.925€125
300 liter3€4.525 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-oostwold

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Door deze informatie kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oostwold (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle types op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot wel €1200. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Oostwold

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-300), vermogen 2400 [KW], €1632 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150STDC1wwPro8 – 2IE Tap 150STDC1wwPro8), vermogen 795 [KW], €541 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 4x VFK 155 H), vermogen 3274 [KW], €2226 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Oldambt een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.gemeente-oldambt.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Oostwold aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Oostwold!

 • Warmtepomp: genereert warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!