Zonneboiler Heiligerlee

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Heiligerlee? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl check je uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Heiligerlee.

zonneboiler systeem installeren in 9677

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een gemiddelde woning in Oldambt verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit betekent een forse besparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9677
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Heiligerlee vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Heiligerlee! D.m.v. onze vergelijker achterhaal je snel een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Oldambt. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf lees jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Denk aan VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product draagt zorg voor het warme water en een warme woning. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Zeker relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Heiligerlee. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Heiligerlee zitten gemiddeld tussen €2975 en €4050, inclusief plaatsing. Dit product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje lees jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind jij voor een aantal gevallen de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €105 per jaar (energieprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.600€55
100 liter2€2.825 – €3.175€105
200 liter2€3.275 – €3.800€120
300 liter3€4.600 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-heiligerlee

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Door het energieverbruik kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. U krijgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Heiligerlee (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €650 tot €1150. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heiligerlee

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 1-200), vermogen 890 [KW], €605 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-KS 1000A+), vermogen 3598 [KW], €2447 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 2x VFK 155 H), vermogen 1914 [KW], €1302 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Oldambt een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.gemeente-oldambt.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Heiligerlee aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Heiligerlee!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!