Zonneboiler Nieuwe Pekela

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Nieuwe Pekela? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee onderdelen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je actuele gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Nieuwe Pekela.

zonneboiler systeem installeren in 9663

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Pekela gebruikt 1770 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9663
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwe Pekela vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Nieuwe Pekela! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker bekijk je zonder problemen een erkende installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Pekela. Of check echteinstallateur.nl voor een schema met ervaren installateurs uit de gemeente. Bijgaand ontdek je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name interessant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Wegens lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Nieuwe Pekela. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Nieuwe Pekela vinden we terug ergens tussen de €2700 en €3600, inclusief plaatsing. De installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor enkele scenario’sde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €85 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.550€45
100 liter2€2.925 – €3.075€100
200 liter2€3.225 – €3.850€130
300 liter3€4.450 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-nieuwe-pekela

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze statistieken kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Nieuwe Pekela (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle types die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €925 tot €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwe Pekela

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 400-50), vermogen 3459 [KW], €2352 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-KS 800A+), vermogen 3373 [KW], €2294 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Pekela een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.pekela.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Nieuwe Pekela aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nieuwe Pekela!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!