Zonneboiler Spijkerboor

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Spijkerboor? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product komt tot stand door twee toepassingen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door deze pagina vind jij waardevolle aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Spijkerboor.

zonneboiler systeem installeren in 9656

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een alledaags huishouden in Aa en Hunze stookt 1880 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9656
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Spijkerboor vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Spijkerboor! Geholpen door onze website tref je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs uit de buurt. Hieronder achterhaal je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en certificering. Zoals bijv. Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. De installatie behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door lagere prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Spijkerboor. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De kosten zonneboiler Spijkerboor komen gemiddeld uit tussen €2650 en €3200, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Verderop bekijk jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder check je voor een paar situatiesde kostprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €55 per 12 maanden (gasprijzen februari 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.575€45
100 liter2€2.875 – €3.100€75
200 liter2€3.100 – €3.975€125
300 liter3€4.500 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-spijkerboor

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Door deze gegevens kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Beschrijf de woning. Denk aan aantal kamers en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je ontvangt zeer binnenkort een complete offerte van een zonneboiler monteur in Spijkerboor (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 uitgebreid. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot wel €1525. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Spijkerboor

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 300-40), vermogen 3234 [KW], €2199 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-HSP1 800A+), vermogen 2150 [KW], €1462 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2642 [KW], €1797 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVObiedt de gemeente Aa en Hunze een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.aaenhunze.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Spijkerboor aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Spijkerboor!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!