Zonneboiler Meeden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Meeden? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze website doorzoek jij uitgebreide informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Meeden.

zonneboiler systeem installeren in 9651

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een gemiddeld gezin in Midden-Groningen stookt 1570 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9651
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Meeden vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Meeden! Door middel van onze tool bekijk je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Midden-Groningen. Of probeer kvinl.nl voor informatie over competente installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie is geschikt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Voornamelijk een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Meeden. Een zonneboiler is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Meeden liggen tussen de €2750 en €3050, met installatie. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op onze website bekijk je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een paar gevallen de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €75 per jaar (energieprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.600€60
100 liter2€2.825 – €3.200€90
200 liter2€3.200 – €3.875€115
300 liter3€4.575 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-meeden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en de mate van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Meeden (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot €1350. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Meeden

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 150-30), vermogen 2779 [KW], €1890 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-HSP1 300A+), vermogen 2059 [KW], €1400 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3093 [KW], €2103 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Midden-Groningen een groene lening of kleine subsidie. Check www.midden-groningen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Meeden aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Meeden!

 • Warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!