Zonneboiler Tripscompagnie

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Tripscompagnie? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze website bekijk jij uitgebreide informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Tripscompagnie.

zonneboiler systeem installeren in 9633

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een standaard woning in Midden-Groningen gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €115 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9633
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Tripscompagnie vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Tripscompagnie! Middels onze website achterhaal je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Midden-Groningen. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installateurs in je omgeving. In onderstaande box bekijk jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om recensies en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Zeker toegepast door grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Tripscompagnie. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Tripscompagnie variëren tussen €2950 en €3450, met montage. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Verderop check je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor een aantal omstandigheden de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €95 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€65
100 liter2€2.925 – €3.000€100
200 liter2€3.100 – €3.825€125
300 liter3€4.550 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-tripscompagnie

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Er volgt zeer binnenkort een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Tripscompagnie (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is recent extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle types die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €675 tot wel €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Tripscompagnie

 • Sunex (4xAMX2.0 400 L), vermogen 2748 [KW], €1869 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (2 x F2 collector met WWP T 300 WA), vermogen 187 [KW], €1272 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1728 [KW], €1175 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Midden-Groningen mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.midden-groningen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Tripscompagnie aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Tripscompagnie!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!