Zonneboiler Schildwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Schildwolde? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee delen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl lees je veelzijdige adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Schildwolde.

zonneboiler systeem installeren in 9626

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een gemiddeld gezin in Midden-Groningen verbruikt 1570 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9626
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Schildwolde vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Schildwolde! Middels deze pagina check je verrassend eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Midden-Groningen. Of surf naar de website Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand ontdek je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens scherpe prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Schildwolde. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Schildwolde schommelen tussen de €2575 en €3800, met installatie inclusief. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op onze website vind jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor enkele gevallen de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €135 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.650€65
100 liter2€2.950 – €3.125€85
200 liter2€3.275 – €3.950€115
300 liter3€4.400 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-schildwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Door het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Schildwolde (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is in 2017 extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle types die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €550 tot wel €1575. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schildwolde

 • AJM Zonne-energie (AJM 58-400), vermogen 3035 [KW], €2064 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 40-ZO400L), vermogen 3263 [KW], €2219 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Midden-Groningen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.midden-groningen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Schildwolde aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Schildwolde!

 • De warmtepomp: wint warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!