Zonneboiler Lageland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Lageland? Via een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze website vind jij praktische raadgeving over een zonneboiler kopen in Lageland.

zonneboiler systeem installeren in 9622

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een alledaags huishouden in Groningen stookt 1190 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €140 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9622
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Een zonneboiler installateur in Lageland vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Lageland! Aan de hand van onze website vind je simpel en snel een erkende installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Groningen. Of surf naar Qbis.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven in de regio. Hieronder achterhaal jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt heet water in huis en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie behelst een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Lageland. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Lageland vinden we terug ergens tussen de €2625 en €4200, met montage. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje vind je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor velerlei situatiesde geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €175 per jaar (gasprijzen september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.500€40
100 liter2€2.800 – €3.025€105
200 liter2€3.300 – €3.850€135
300 liter3€4.575 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-lageland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie verdere info toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Via het verbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je krijgt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Lageland (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verder verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle artikelen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €500 tot wel €1150. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lageland

 • Remeha (Solar Plus 390 4C + Calenta CW5), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Zizon (Blue 4-ZO300L), vermogen 313 [KW], €2128 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 549 [KW], €373 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOlevert de gemeente Groningen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie http://gemeente.groningen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Lageland aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Lageland!

 • De warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!