Zonneboiler Slochteren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Slochteren? Via een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels deze pagina lees je actuele toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Slochteren.

zonneboiler systeem installeren in 9621

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2800.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een doorsnee gezin in Midden-Groningen gebruikt 1570 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9621
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Slochteren vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Slochteren! Dankzij onze tool vind je verrassend eenvoudig een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Midden-Groningen. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand vind jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Onder andere VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Met name relevant voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Slochteren. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er structuren met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Slochteren zitten gemiddeld tussen €2675 en €4100, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor verscheide voorbeeldsituaties de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €110 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€45
100 liter2€2.850 – €3.125€85
200 liter2€3.175 – €3.850€115
300 liter3€4.550 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-slochteren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Met deze statistieken kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Slochteren (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle merken die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot €1825. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Slochteren

 • Remeha (Hybrid Plus 390 4C + Calenta CW5), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Zizon (CPC heatpipe 50-ZO500L), vermogen 3506 [KW], €2384 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Midden-Groningen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.midden-groningen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Slochteren aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Slochteren!

 • De warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!