Zonneboiler Kolham

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Kolham? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie kent twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze website bekijk je samengestelde informatie over een zonneboiler kopen in Kolham.

zonneboiler systeem installeren in 9616

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een standaard woning in Midden-Groningen stookt 1570 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9616
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Kolham vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Kolham! Via onze vergelijker bekijk je snel een erkende installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Midden-Groningen. Of probeer de website kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder achterhaal je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en relevante keurmerken. Denk aan Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Kolham. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop hebben we nog een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er constructies met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Kolham schommelen tussen de €2650 en €4150, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op onze website ontdek je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor een variatie aan gevallen de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €170 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€45
100 liter2€2.900 – €3.100€80
200 liter2€3.175 – €4.000€140
300 liter3€4.600 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-kolham

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Middels het verbruik kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Kolham (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €475 tot €1100. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kolham

 • Remeha (Solar Plus 690 5C + Calenta CW5), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Itho Daalderop (Hrs SVV150/4,8), vermogen 1631 [KW], €1409 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1269 [KW], €863 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Midden-Groningen soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.midden-groningen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kolham aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Kolham!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!