Zonneboiler Sappemeer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Sappemeer? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker vind jij bruikbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Sappemeer.

zonneboiler systeem installeren in 9611

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1000.
 • Een doorsnee gezin in Midden-Groningen verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit betekent een forse besparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9611
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Sappemeer vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Sappemeer! Door middel van deze website ontdek je probleemloos een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Midden-Groningen. Of probeer de website Qbis.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem houdt in: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal interessant voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Sappemeer. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk plaatsen ze ook een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Sappemeer schommelen tussen de €2875 en €4100, met installatie. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Verderop vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele voorbeelden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €105 per jaar (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.675€60
100 liter2€2.750 – €3.100€85
200 liter2€3.175 – €3.875€125
300 liter3€4.475 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-sappemeer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze data kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Sappemeer (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle producten die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €725 tot wel €1625. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Sappemeer

 • Remeha (Solar Plus 390 2C + Calenta CW5), vermogen 1760 [KW], €1347 subsidie.
 • LinkedSun (Kiss solar 1xHP18 + 1xHP30+700L), vermogen 1588 [KW], €1080 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1234 [KW], €839 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Midden-Groningen een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.midden-groningen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Sappemeer aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Sappemeer!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!