Zonneboiler Foxhol

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Foxhol? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie wordt gevormd door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels onze tool bekijk je handige details aangaande een zonneboiler kopen in Foxhol.

zonneboiler systeem installeren in 9607

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een doorsnee gezin in Midden-Groningen verbruikt 1570 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €60 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9607
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Foxhol vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Foxhol! Geholpen door onze website bekijk je verrassend eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Midden-Groningen. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installateurs uit de gemeente. Bijgaand achterhaal je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en certificering. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Foxhol. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er systemen met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Foxhol vinden we terug ergens tussen de €2525 en €3500, inclusief plaatsing. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Verderop bekijk je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor velerlei voorbeelden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €125 per jaar (energieprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.575€45
100 liter2€2.750 – €3.175€85
200 liter2€3.300 – €3.975€120
300 liter3€4.475 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-foxhol

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het helder naar wie de benodigde info toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door het energieverbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en de mate van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zeer binnenkort een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Foxhol (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €875 tot €1100. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Foxhol

 • CV Totaal Noord (CPC48 400L CV + Tap), vermogen 3215 [KW], €2186 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag SolarCollectorII 6,4m² HSP 1 400), vermogen 2519 [KW], €1713 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Midden-Groningen een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.midden-groningen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Foxhol aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Foxhol!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!