Zonneboiler Hoogezand

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Hoogezand? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je handige informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hoogezand.

zonneboiler systeem installeren in 9601

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1350.
 • Een gemiddeld huishouden in Midden-Groningen stookt 1570 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9601
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Hoogezand vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Hoogezand! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker ontdek je probleemloos een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Midden-Groningen. Of klik door naar kvinl.nl voor een schema met geschikte installateurs uit de buurt. Hieronder lees je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om referenties en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Sterkin, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie regelt het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de basis relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Wegens interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Hoogezand. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er systemen met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De meest recente kosten zonneboiler Hoogezand zitten gemiddeld tussen €2575 en €3650, inclusief plaatsing. Het systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor verschillende voorbeeldsituaties de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €135 per jaar (energieprijzen maart 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.625€50
100 liter2€2.925 – €3.050€75
200 liter2€3.300 – €3.850€140
300 liter3€4.550 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-hoogezand

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om te weten hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze statistieken kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je ontvangt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hoogezand (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is recent verbreed. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle merken die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €850 tot wel €1825. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hoogezand

 • Remeha (Tzerra HP 390 3C), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • Eco2All (ECO-825HSS-4DTH), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 743 [KW], €505 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Midden-Groningen mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.midden-groningen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hoogezand aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hoogezand!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!