Zonneboiler Musselkanaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Musselkanaal? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check jij waardevolle informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Musselkanaal.

zonneboiler systeem installeren in 9581

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €950.
 • Een alledaags gezin in Stadskanaal stookt 1640 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €75 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9581
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Musselkanaal vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Musselkanaal! Door gebruik te maken van onze tool check je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Stadskanaal. Of bezoek Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf ontdek jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificering. Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product is er voor 2 zaken: je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Het systeem bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Bovenal toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Musselkanaal. Een zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er systemen met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Musselkanaal variëren tussen €2850 en €3250, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. In het volgende kopje bekijk je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor verschillende omstandigheden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €60 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.500€40
100 liter2€2.825 – €3.100€75
200 liter2€3.225 – €3.950€130
300 liter3€4.425 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-musselkanaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Door deze data kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Musselkanaal (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €525 tot wel €1725. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Musselkanaal

 • Remeha (Hybrid Plus 390 3C + Calenta CW5), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 4xHP25 + 500L), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen – 150L 1-24HPC), vermogen 1747 [KW], €1188 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Stadskanaal mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.stadskanaal.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Musselkanaal aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Musselkanaal!

 • Een warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!