Zonneboiler 2e Exloërmond

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in 2e Exloërmond? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze website check jij omvangrijke adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in 2e Exloërmond.

zonneboiler systeem installeren in 9571

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een doorsnee gezin in Borger-Odoorn verbruikt 1860 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9571
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in 2e Exloërmond vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in 2e Exloërmond! Via onze vergelijker ontdek je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Borger-Odoorn. Of bezoek de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Denk aan Sterkin, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze installatie wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in 2e Exloërmond. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In december 2023 zijn er voorbeelden met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler 2e Exloërmond schommelen tussen de €2875 en €3550, inclusief plaatsing. Dit product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op deze pagina vind jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor verscheide situatiesde aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €155 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€65
100 liter2€2.925 – €3.200€100
200 liter2€3.200 – €3.875€135
300 liter3€4.575 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-2e-exloermond

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze gegevens kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in 2e Exloërmond (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is recentelijk extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle artikelen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €925 tot wel €1650. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in 2e Exloërmond

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.300), vermogen 3157 [KW], €2147 subsidie.
 • Rexel (1TA/5-500), vermogen 3132 [KW], €2130 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2022 [KW], €1375 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Borger-Odoorn soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.borger-odoorn.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte 2e Exloërmond aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in 2e Exloërmond!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!