Zonneboiler Ter Apel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Ter Apel? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze website vind je praktische adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ter Apel.

zonneboiler systeem installeren in 9561

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een gemiddelde woning in Westerwolde verbruikt 1840 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9561
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Ter Apel vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Ter Apel! Door middel van onze tool vind je simpel en snel een competente installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Westerwolde. Of ga naar kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box tref jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Bovenal aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Omwille van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ter Apel. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Ter Apel zitten gemiddeld tussen €2650 en €3950, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de inhoud van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Hierna lees jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna lees je voor verscheide omstandigheden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €170 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€40
100 liter2€2.775 – €3.125€95
200 liter2€3.300 – €3.825€110
300 liter3€4.425 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-ter-apel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten wij ook naar wie de info toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Door deze gegevens kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U ontvangt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Ter Apel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €850 tot wel €1750. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ter Apel

 • Endusol (EnduFlexControl 800/60), vermogen 3033 [KW], €2062 subsidie.
 • Rexel (1TA/2-200), vermogen 1536 [KW], €1044 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 3-30 HPC), vermogen 3792 [KW], €2579 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Westerwolde een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.westerwolde.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Ter Apel aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ter Apel!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!