Zonneboiler Vlagtwedde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Vlagtwedde? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze tool tref jij accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Vlagtwedde.

zonneboiler systeem installeren in 9541

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1400.
 • Een alledaags huishouden in Westerwolde gebruikt 1840 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €60 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9541
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Vlagtwedde vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Vlagtwedde! Dankzij deze pagina achterhaal je probleemloos een competente installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Westerwolde. Of ga naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna tref jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het product bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Voornamelijk relevant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwaterverbruik. Door lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Vlagtwedde. Dit systeem is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De verwachte kosten zonneboiler Vlagtwedde schommelen tussen de €2525 en €3200, met installatie. Dit duurzame product kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Hierna lees je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor velerlei situatiesde geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €175 per jaar (energieprijzen februari 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.700€50
100 liter2€2.925 – €3.050€75
200 liter2€3.250 – €3.825€110
300 liter3€4.600 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-vlagtwedde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Het betreft de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Je ontvangt z.s.m. een complete offerte van een zonneboiler monteur in Vlagtwedde (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle artikelen die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €700 tot €1875. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vlagtwedde

 • Van Waveren (Zonneboiler 3x 25 buizen 300L WW+CV), vermogen 3394 [KW], €2308 subsidie.
 • Rexel (1T+/1-200), vermogen 918 [KW], €624 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-30 HPC), vermogen 3475 [KW], €2363 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVObiedt de gemeente Westerwolde mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.westerwolde.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Vlagtwedde aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Vlagtwedde!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!