Zonneboiler Ellertshaar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Ellertshaar? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product kent twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van de zonneboiler-vergelijker vind je bruikbare gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Ellertshaar.

zonneboiler systeem installeren in 9535

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1050.
 • Een standaard woning in Borger-Odoorn verbruikt 1860 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Concreet: een interessante besparing van +/- €160 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9535
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Ellertshaar vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Ellertshaar! Aan de hand van deze pagina bekijk je zonder problemen een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Borger-Odoorn. Of bezoek de website kvinl.nl voor informatie over erkende installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op referenties en relevante keurmerken. Denk aan Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product voorziet in jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Het product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten springt de CV-brander bij. In de basis eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege dalende prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Ellertshaar. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Ellertshaar fluctueren tussen de €2675 en €4500, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor verschillende situatiesde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €180 per jaar (gasprijzen september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€65
100 liter2€2.925 – €3.000€80
200 liter2€3.150 – €3.875€125
300 liter3€4.600 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-ellertshaar

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de betreffende informatie aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze data kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Er volgt binnen een week een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Ellertshaar (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is recentelijk verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot wel €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ellertshaar

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 25 buizen 300L WW+CV), vermogen 2079 [KW], €1414 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200T SP2A met NEFIT Solartower split 5.0 T), vermogen 1625 [KW], €1105 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3537 [KW], €2405 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie hanteert de gemeente Borger-Odoorn een groene lening of kleine subsidie. Zie www.borger-odoorn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ellertshaar aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ellertshaar!

 • Een warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!