Zonneboiler Borger

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Borger? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker tref je samengestelde informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Borger.

zonneboiler systeem installeren in 9531

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1900.
 • Een doorsnee gezin in Borger-Odoorn verbruikt 1860 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €105 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9531
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Borger vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Borger! Middels deze website bekijk je eenvoudig een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Borger-Odoorn. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand ontdek jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie kan benut worden voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit product behelst een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Borger. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De actuele kosten zonneboiler Borger vinden we terug ergens tussen de €2900 en €4000, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op onze website lees jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor een paar omstandigheden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €175 per jaar (gasprijzen februari 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.650€50
100 liter2€2.825 – €3.175€75
200 liter2€3.150 – €3.900€145
300 liter3€4.600 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-borger

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze info kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt snel een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Borger (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle producten die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €625 tot €1075. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Borger

 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.300L WW+CV), vermogen 1645 [KW], €1119 subsidie.
 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(4x) 800LHygiëneboiler A+), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 3-24 HPC), vermogen 3614 [KW], €2458 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie geeft de gemeente Borger-Odoorn een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.borger-odoorn.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Borger aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Borger!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!