Zonneboiler Buinerveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Buinerveen? Middels een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze website ontdek jij accurate informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Buinerveen.

zonneboiler systeem installeren in 9524

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3800.
 • De subsidies lopen op tot €1750.
 • Een gemiddeld gezin in Borger-Odoorn verbruikt 1860 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9524
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Buinerveen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Buinerveen! Geholpen door deze pagina vind je zonder problemen een professionele installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Borger-Odoorn. Of bezoek de website Qbis.nl waar je een database treft met erkende installateurs in de regio. In onderstaande box check je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. In koude maanden is de werking niet optimaal. In dat geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Deze installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bovenal toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Buinerveen. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Buinerveen fluctueren tussen de €2800 en €4350, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, het volume van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind jij voor een paar scenario’sde kostprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €90 per jaar (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€40
100 liter2€2.850 – €3.050€105
200 liter2€3.300 – €3.925€135
300 liter3€4.575 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-buinerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het verbruik kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Je ontvangt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Buinerveen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is in 2017 uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot €1500. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Buinerveen

 • Van Waveren (Zonneboiler 20 buizen.200L WW), vermogen 1204 [KW], €819 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 70 buizen 800L Hygieneboiler A+), vermogen 3712 [KW], €2524 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-30 HPC), vermogen 1960 [KW], €1333 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Borger-Odoorn mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.borger-odoorn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Buinerveen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Buinerveen!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!