Zonneboiler Gasselternijveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Gasselternijveen? Middels een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door onze tool lees je omvangrijke informatie over een zonneboiler kopen in Gasselternijveen.

zonneboiler systeem installeren in 9514

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een doorsnee huishouden in Aa en Hunze gebruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €130 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9514
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Gasselternijveen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Gasselternijveen! Dankzij deze pagina vind je gemakkelijk een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Aa en Hunze. Of klik door naar Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand tref je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie zorgt voor heet water in huis en een warme woning. Deze duurzame installatie behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Zeker aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Gasselternijveen. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk is er nog het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Gasselternijveen liggen tussen de €2650 en €3150, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Hierna bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind je voor een aantal mogelijkheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €90 per jaar (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€60
100 liter2€2.875 – €3.100€105
200 liter2€3.275 – €3.925€120
300 liter3€4.525 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-gasselternijveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Op basis van deze info kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf de woning. Het betreft de inhoud en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. U ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Gasselternijveen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €900 tot €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Gasselternijveen

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 2348 [KW], €1597 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 30 buizen 300L Solarboiler A+), vermogen 2005 [KW], €1363 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 4 personen – 300L 2-24 HPC), vermogen 2303 [KW], €1566 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Aa en Hunze mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.aaenhunze.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Gasselternijveen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Gasselternijveen!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!