Zonneboiler Bunne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Bunne? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Via onze website vind jij bruikbare adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Bunne.

zonneboiler systeem installeren in 9496

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een standaard woning in Tynaarlo gebruikt 1820 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9496
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Bunne vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Bunne! Via onze tool bekijk je zonder problemen een competente installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Tynaarlo. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een database met vakbekwame installateurs in de regio. In onderstaande box achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie zorgt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Zeker een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Bunne. Deze oplossing is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Bunne zitten gemiddeld tussen €2875 en €3350, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op deze pagina ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor velerlei situatiesde geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €80 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€50
100 liter2€2.925 – €3.125€80
200 liter2€3.100 – €3.850€130
300 liter3€4.550 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-bunne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze info kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je krijgt z.s.m. een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Bunne (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €625 tot wel €1325. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Bunne

 • Hetzonneboilerhuis (set 105 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3944 [KW], €2682 subsidie.
 • OEG (2plus vlakkeplaatcollector(2x) 200L Solarboile A+), vermogen 1841 [KW], €1252 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24 HPC), vermogen 1804 [KW], €1227 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Tynaarlo soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.tynaarlo.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Bunne aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Bunne!

 • De warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!