Zonneboiler Winde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Winde? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je uitgebreide adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Winde.

zonneboiler systeem installeren in 9495

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €700.
 • Een doorsnee gezin in Tynaarlo verbruikt 1820 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €130 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9495
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Winde vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Winde! Door middel van onze vergelijker achterhaal je moeiteloos een competente installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Tynaarlo. Of check de website Qbis.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificering. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In dit scenario is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem regelt jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toepasbaar op grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Winde. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De actuele kosten zonneboiler Winde schommelen tussen de €2950 en €3050, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref je voor verschillende scenario’sde kosten en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €125 op jaarbasis (gasprijzen februari 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€60
100 liter2€2.825 – €3.150€100
200 liter2€3.175 – €3.825€135
300 liter3€4.475 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-winde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Door deze data kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. U krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Winde (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €800 tot wel €1225. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Winde

 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3919 [KW], €2665 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 50 buizen 500L Hygieneboiler A+), vermogen 3362 [KW], €2286 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 4-24 HPC), vermogen 3862 [KW], €2626 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Tynaarlo een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.tynaarlo.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Winde aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Winde!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!