Zonneboiler De Punt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in De Punt? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek jij veelzijdige details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in De Punt.

zonneboiler systeem installeren in 9493

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een alledaags huishouden in Tynaarlo gebruikt 1820 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9493
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in De Punt vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in De Punt! D.m.v. onze website check je verrassend eenvoudig een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Tynaarlo. Of ga naar de website kvinl.nl voor een schema met goede installateurs uit de buurt. Hieronder tref je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem zorgt voor heet water in huis en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in De Punt. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In juni 2024 zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler De Punt zitten gemiddeld tussen €2525 en €4300, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt bepaald door het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor meerdere omstandigheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €145 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.650€65
100 liter2€2.825 – €3.150€85
200 liter2€3.250 – €3.850€110
300 liter3€4.425 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-de-punt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Via deze informatie kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke andere systemen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in De Punt (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle installaties op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €700 tot €1150. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Punt

 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3862 [KW], €2626 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + SO.500), vermogen 3344 [KW], €2274 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-30 HPC), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Tynaarlo soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.tynaarlo.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte De Punt aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in De Punt!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!