Zonneboiler Zeijerveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Zeijerveen? Middels een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl tref je handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zeijerveen.

zonneboiler systeem installeren in 9489

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1900.
 • Een alledaags huishouden in Assen verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €150 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9489
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een zonneboiler installateur in Zeijerveen vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Zeijerveen! Aan de hand van deze website check je moeiteloos een goede installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Assen. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs in de regio. Bijgaand tref jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie wordt gebruikt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Met name aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zeijerveen. Zo’n systeem is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er oplossingen een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Zeijerveen vinden we terug ergens tussen de €2750 en €3700, met monteren & installeren. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De investering komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Hierna ontdek jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een paar situatiesde kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €85 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€40
100 liter2€2.825 – €3.125€105
200 liter2€3.150 – €3.850€115
300 liter3€4.425 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-zeijerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn adres en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Zeijerveen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd in 2017 verder verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot €1250. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Zeijerveen

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.500), vermogen 3089 [KW], €2101 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 75 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 3731 [KW], €2537 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3567 [KW], €2426 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Assen een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.assen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Zeijerveen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Zeijerveen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!