Zonneboiler Vries

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Vries? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker doorzoek je samengestelde aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Vries.

zonneboiler systeem installeren in 9481

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1500.
 • Een gemiddeld gezin in Tynaarlo verbruikt 1820 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9481
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Vries vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Vries! Door gebruik te maken van deze website ontdek je zonder problemen een professionele installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Tynaarlo. Of check de website kvinl.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit jullie streek. Bijgaand bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook recensies en certificering. Bekijk eens Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie is geschikt voor het warme water en de verwarming van de woning. De installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Vries. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Vries liggen tussen de €2450 en €3000, met installatie. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Hierna ontdek jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor diverse voorbeeldsituaties de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €65 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.525€55
100 liter2€2.800 – €3.150€80
200 liter2€3.225 – €3.825€130
300 liter3€4.575 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-vries

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft adres en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. U krijgt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Vries (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €550 tot wel €1900. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vries

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1K.400), vermogen 1924 [KW], €1308 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 60 + HYG1K.150 A+ isolatie), vermogen 3422 [KW], €2327 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24 HPC), vermogen 2329 [KW], €1584 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Tynaarlo een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.tynaarlo.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Vries aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Vries!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!