Zonneboiler Midlaren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Midlaren? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je waardevolle adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Midlaren.

zonneboiler systeem installeren in 9475

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een standaard woning in Tynaarlo stookt 1820 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9475
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Midlaren vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Midlaren! Dankzij onze tool achterhaal je probleemloos een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Tynaarlo. Of benader de website kvinl.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand achterhaal je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en certificering. Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit product behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Door aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Midlaren. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Midlaren variëren tussen €2950 en €4000, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Verderop check je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor diverse voorbeeldsituaties de kostprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €70 per jaar (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€40
100 liter2€2.925 – €3.025€80
200 liter2€3.225 – €3.950€145
300 liter3€4.450 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-midlaren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Dan weten we naar wie de info aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Midlaren (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot wel €1800. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Midlaren

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 +SO.400), vermogen 2173 [KW], €1478 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 50 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 2335 [KW], €1588 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3584 [KW], €2437 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Tynaarlo een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.tynaarlo.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Midlaren aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Midlaren!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!