Zonneboiler Zuidlaren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Zuidlaren? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van onze vergelijker ontdek jij uitgebreide info die helpen bij een zonneboiler kopen in Zuidlaren.

zonneboiler systeem installeren in 9471

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Tynaarlo stookt 1820 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9471
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Zuidlaren vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Zuidlaren! Door middel van onze vergelijker achterhaal je zonder problemen een competente installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Tynaarlo. Of check echteinstallateur.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box tref jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Met name aantrekkelijk voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een grote vraag naar warm water. Vanwege scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Zuidlaren. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard is er nog het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Zuidlaren variëren tussen €2900 en €3650, met installatie inclusief. De installatie kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een variatie aan mogelijkheden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €105 per jaar (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€50
100 liter2€2.800 – €3.100€75
200 liter2€3.300 – €3.800€125
300 liter3€4.425 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-zuidlaren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het duidelijk naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan de omvang en de mate van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. U ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Zuidlaren (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €725 tot wel €1000. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zuidlaren

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1K.300), vermogen 1868 [KW], €1270 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 40 + HYG1K300 A+ isolatie), vermogen 2194 [KW], €1492 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-24 HPC), vermogen 3716 [KW], €2527 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Tynaarlo mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.tynaarlo.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zuidlaren aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Zuidlaren!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!