Zonneboiler Gasteren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Gasteren? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat uit twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door middel van onze tool vind je accurate info m.b.t. een zonneboiler kopen in Gasteren.

zonneboiler systeem installeren in 9466

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1900.
 • Een alledaags huishouden in Aa en Hunze stookt 1880 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Concreet: een forse besparing van wel €55 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9466
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Gasteren vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Gasteren! Met behulp van onze website achterhaal je probleemloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Aa en Hunze. Of ga naar kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs in je omgeving. Bijgaand lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op referenties en certificering. Je kunt denken aan Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Vooral toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Gasteren. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Gasteren komen gemiddeld uit tussen €2900 en €3350, met installatie inclusief. Deze installatie kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Hierna ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna tref je voor diverse omstandigheden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €105 per jaar (energieprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€40
100 liter2€2.800 – €3.050€105
200 liter2€3.175 – €3.825€120
300 liter3€4.525 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-gasteren

Interessante installaties:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Middels deze data kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Gasteren (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd in 2017 uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle modellen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €825 tot wel €1775. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Gasteren

 • Hetzonneboilerhuis (set 25 + SO.200), vermogen 1801 [KW], €1225 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 30 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 2013 [KW], €1369 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 1-30 HPC), vermogen 2047 [KW], €1392 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Aa en Hunze soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.aaenhunze.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Gasteren aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Gasteren!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!