Zonneboiler Gieten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Gieten? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door deze website vind je handige details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Gieten.

zonneboiler systeem installeren in 9461

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4700.
 • De subsidies lopen op tot €1650.
 • Een gemiddeld gezin in Aa en Hunze verbruikt 1880 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9461
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Gieten vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Gieten! Middels deze website ontdek je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Aa en Hunze. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een database met goede installateurs uit de buurt. Hieronder check jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem wordt gebruikt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. De installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Gieten. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er oplossingen een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Gieten zitten gemiddeld tussen €2925 en €3200, inclusief plaatsing. Het systeem kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje lees je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor een paar voorbeeldsituaties de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €135 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€40
100 liter2€2.925 – €3.150€75
200 liter2€3.250 – €3.800€120
300 liter3€4.550 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-gieten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke andere systemen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Gieten (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot wel €1675. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Gieten

 • CV Totaal Noord (CPC42 500L CV + Tap), vermogen 2999 [KW], €2039 subsidie.
 • Zizon (Blue 2-200 PV uitvoering), vermogen 1539 [KW], €1047 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 4-24 HPC), vermogen 3937 [KW], €2677 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Aa en Hunze een groene lening of kleine subsidie. Zie www.aaenhunze.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Gieten aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Gieten!

 • Een warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!