Zonneboiler Deurze

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Deurze? Via een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. onze vergelijker lees je praktische info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Deurze.

zonneboiler systeem installeren in 9457

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een alledaags gezin in Aa en Hunze verbruikt 1880 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit houdt in een forse besparing van wel €160 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9457
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Deurze vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Deurze! Via onze vergelijker check je gemakkelijk een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Aa en Hunze. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk aantrekkelijk voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Wegens dalende prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Deurze. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In december 2023 zijn er installaties met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Deurze zitten gemiddeld tussen €2525 en €4400, met installatie. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op onze website check je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor enkele omstandigheden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €180 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€50
100 liter2€2.950 – €3.150€75
200 liter2€3.100 – €3.825€110
300 liter3€4.525 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-deurze

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten wij ook naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Deurze (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €775 tot wel €1475. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Deurze

 • CV Totaal Noord (CPC36 300L CV + Tap), vermogen 2822 [KW], €1919 subsidie.
 • Remeha (ZentaSol Plus 110 1C), vermogen 1012 [KW], €688 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-24 HPC), vermogen 2357 [KW], €1603 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Aa en Hunze een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.aaenhunze.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Deurze aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Deurze!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!