Zonneboiler Eldersloo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Eldersloo? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl lees jij accurate adviezen over een zonneboiler kopen in Eldersloo.

zonneboiler systeem installeren in 9453

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een gemiddelde woning in Aa en Hunze gebruikt 1880 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9453
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Eldersloo vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Eldersloo! Middels onze website achterhaal je probleemloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs uit jullie streek. Verderop tref jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Via de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie is de CV-brander nodig. Met name interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens dalende prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Eldersloo. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Eldersloo fluctueren tussen de €2600 en €4500, met montage. Het systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Verderop vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor velerlei omstandigheden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €110 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.700€70
100 liter2€2.875 – €3.125€95
200 liter2€3.225 – €3.850€145
300 liter3€4.400 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-eldersloo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze data kan de specialist een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen een week een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Eldersloo (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is recent verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot wel €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Eldersloo

 • Spring Solar (HW 400+), vermogen 1772 [KW], €1205 subsidie.
 • Eco2All (ECO-825PSLRR-4DTH), vermogen 3492 [KW], €2375 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-30 HPC), vermogen 3910 [KW], €2659 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Aa en Hunze mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.aaenhunze.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Eldersloo aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Eldersloo!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!