Zonneboiler Nooitgedacht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Nooitgedacht? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van deze pagina bekijk jij samengestelde toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Nooitgedacht.

zonneboiler systeem installeren in 9449

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een gemiddeld huishouden in Aa en Hunze verbruikt 1880 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9449
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Nooitgedacht vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Nooitgedacht! Door middel van onze website bekijk je simpel en snel een goede installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box achterhaal jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem wordt gebruikt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Nooitgedacht. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Nooitgedacht schommelen tussen de €2750 en €3700, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op onze website lees je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een paar situatiesde geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €160 op jaarbasis (gasprijs december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€65
100 liter2€2.850 – €3.025€90
200 liter2€3.275 – €3.825€115
300 liter3€4.550 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-nooitgedacht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties verzonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om te weten hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Nooitgedacht (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot €1600. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nooitgedacht

 • Sonnenkraft (Combi E 800L 4x SkR 500), vermogen 2916 [KW], €1983 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag SolarCollectorII 6,4m² – RTE 800), vermogen 2644 [KW], €1798 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 4-24 HPC), vermogen 3951 [KW], €2687 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Aa en Hunze een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.aaenhunze.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Nooitgedacht aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nooitgedacht!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!