Zonneboiler Papenvoort

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Papenvoort? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product kent twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek jij waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Papenvoort.

zonneboiler systeem installeren in 9447

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €950.
 • Een doorsnee huishouden in Aa en Hunze gebruikt 1880 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9447
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Papenvoort vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Papenvoort! Dankzij deze pagina vind je simpel en snel een geschikte installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Aa en Hunze. Of benader de website kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installateurs uit jouw provincie. Hieronder tref jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Papenvoort. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder is er nog het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Papenvoort vinden we terug ergens tussen de €2450 en €4000, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor een paar scenario’sde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €135 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.625€65
100 liter2€2.775 – €3.000€90
200 liter2€3.225 – €3.950€135
300 liter3€4.400 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-papenvoort

Interessante installaties:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de info aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze info kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Papenvoort (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is recentelijk extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €725 tot wel €1450. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Papenvoort

 • Sonnenkraft (Combi E 800L 4x SCE202-M), vermogen 2628 [KW], €1787 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS300 & 2xCS250), vermogen 1481 [KW], €1007 subsidie.
 • Econo (M18HPCPC-200-HHB1), vermogen 1719 [KW], €1169 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Aa en Hunze soms een extra tegemoetkoming. Zie www.aaenhunze.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Papenvoort aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Papenvoort!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!